Biciklistički klub Poreč /Club ciclistico Parenzo

adresa:
Nikole Tesle 16, Poreč
tel:
e-mail:
bkporec@gmail.com
www:
www.bkporec.hr
osoba kontakt:
gsm:
e-mail:

vodstvo kluba:

predsjednik:
Bojan Horvat
tajnik:
Aleksa Cvitan
tajnik e-mail:
bkporec@gmail.com
sportski direktor:

O klubu

Biciklsitički klub Poreč okuplja rekreativce i zaljubljenike u prirodu. Klub se bavi MTB-om (brdskim biciklizmom), organizacijom biciklijada i utrka sa ciljem populariziranja ovog sporta. Pratite nas na facebooku: https://www.facebook.com/bkparenzo?ref=hl i na našem youtube kanalu: https://www.youtube.com/channel/UC4-Lbkd-TnUlkWjZysTIGfg/feed

Biciklistički klub Poreč nastavlja tradiciju biciklizma koja je prisutna u našem gradu već više od sto godina. Splet povijesnih okolnosti ugasio je sportsko društvo "Forza e valore" u sklopu kojega je djelovala i biciklistička sekcija. Sedadesetih godina osnovan Biciklistički klub koji nažalost nije nikada zaživio te je ubrzo ugašen. Poreč je bio bez biciklističkog kluba do sredine 90-ih godina kada je osnovan biciklistički klub "Bičikleta" pod vodstvom Borisa Radolovića. Nažalost i ovaj klub je ugašen 1999.godine. Do ponovnog pokretanja kluba došlo je deset godina kasnije, kada je krajem 2009. godine održana osnivačka skupština biciklističkog kluba Poreč. Za prvog predsjednika je izabran Vedran Vrus. Klub je u tome razdoblju organizirao (u suradnji sa Zdravim gradom) sada već tradicionalnu biciklijadu povodom Dana Zdravlja i jednu rekreativnu biciklijadu. Krajem 2012. godine dolazi novo vodstvo kluba na čelu sa Bojanom Horvatom te se klub djelomično okreće natjecateljskom biciklizmu. Novo vodstvo si postavlja cilj organizirati dvije rekreativne biciklijade i dvije utrke godišnje. Klub je 2013. godine pokrenuo organizaciju biciklijadu Sv. Maura, u suroganizaciji s Turističkom zajednicom grada Poreča sudjeluje u organizaciji PRvomajske biciklijade (ime je kasnije promijenjeno u Rekreativna MTB Parenzana), zatim je u suradnji s TZ Funatana 2017.g odine pokrenuta biciklijad Sv. Bernarda, 2018.u suradnji s općinom Vrsar biciklijada Sv. Martina. Osim biciklijada klub organizira i natjkecateljske utrke rekreativnog karaktera, od 2013. organizira kolo MTB Zimske lige Istre i Kvarnera u St. Becich pokraj Mugene, a 2014. klub je organizrao noćnu utrku ulicama Vrsara.
. Članovi kluba su do sada više puta nastupali  na profesionalnim i rekreativnim utrkama, često ostvarivš i zapažene rezultate od čega se ističe prvo mjesto na županijskom prvenstvu 2017. i 2018. u juniorskoj kategoriji i treće mjesto na županijskom prvenstvu 2018. u kategoriji Master A.
 

Godina:
Sort:
1
1

Kontakt

Sportska zajednica grada Poreča
Nikole Tesle 16
52440 Poreč
Republika Hrvatska

Tel: +385 52 432 322