ENDURANCE - Entrepreneurial Capacity-building for Sport

 
Sportska zajednica Grada Poreča jedan je od osam partnera iz sedam zemalja (Belgija, Bugarska, Hrvatska, Finska, Italija, Slovačka i Španjolska) koji sudjeluju na projektu ENDURANCE - Entrepreneurial Capacity-building for Sport, projekta sufinanciranog iz programa Erasmus Plus Europske Komisije.
 
Poveznice između sporta i poduzetništva su višestruke, no rijetko su prepoznate te se rijetko kapitaliziraju. Rijetko se pronalaze u strukovnom obrazovanju kao učinkovito povezane domene sa sinergijskim poveznicama – otuda potreba za prijeko potrebne poduzetničke kompetencije zbog niske prisutnosti u sportskim disciplinama i nedostatka prilagođenog poduzetničkog treninga.
 
ENDURANCE “preispituje” podučavanje i učenje poduzetništva temeljenog na zajedničkim karakteristikama između sporta i poduzetništva, kao što su odlučnost, ustrajnost, samopouzdanje, izdržljivost, poštivanje pravila, timska igra, samopouzdanje, natjecanje, uspjeh / neuspjeh, itd.
 
Cilj ENDURANCE je ponovno oživjeti poduzetnički duh te modernizirati način strukovnog obrazovanja poduzetništva, te:

1) Mapirati dinamiku sporta i poduzetništva, zajedničke osobine i poveznice za održivu karijeru u strukovnom i sportskom sustavu
2) Razviti ENDURANCE poduzetničke treninge i alate “po mjeri”
3) Uspostaviti online interaktivnu OER platformu za ENDURANCE treninge (virtualno i kombinirano učenje)
4) Održati rezultate i promovirati njihovo prihvaćanje u strukovnim i sportskim ekosustavima
5) Unaprijediti poduzetničku i sportsku diskusiju na političkoj razini – ENDURANCE zelena knjiga
 
Sportska zajednica Grada Poreča, kao udruga za razvoj i promicanje sporta na području grada Poreča, uz podršku Grada Poreča-Parenzo u pripremi i provedbi projekta, prepoznala je značajnost ovog projekta te svojim uključivanjem želi doprinijeti mogućnosti razvoja širih vidika sporta i povezanosti s ostalim područjima.

Kontakt

Sportska zajednica grada Poreča
Nikole Tesle 16
52440 Poreč
Republika Hrvatska

Tel: +385 52 432 322